Over mij

Nanda Gilden

Nanda Gilden

“Het verhaal zit soms in een foto, een portret, of in een reeks foto’s, een reportage.”

In mijn foto’s staan mensen in relatie tot hun kleine of grotere omgeving centraal. Mensen die bezig zijn met dingen die voor hen waardevol zijn, met mensen die voor hen van belang zijn, op plekken die hen inspiratie en energie geven om hun eigen weg te bewandelen. Mijn foto’s maken hun verhaal zichtbaar, vormen een klein stukje van een groter verhaal: wie ze zijn, wat voor hen van waarde is, wat hun passie is, hun ervaring, deskundigheid. Welke rol speelt de omgeving waarin ze leven, werken, liefhebben en spelen? Het verhaal zit soms in een foto, een portret, soms in een reeks foto’s, een reportage.

Ik kan ook intens genieten van al het mooie en bijzondere in de natuur, van het buiten zijn, rond struinen, ontdekken, reizen, verkennen en beleven. De vogels, dieren, landschappen én mensen die ik dan tegenkom en opzoek zullen altijd een inspiratiebron en onderdeel zijn van mijn fotografie.

Ik ben creatief, kwaliteit- en resultaatgericht. Mijn jarenlange en brede werkervaring met diverse organisaties, bedrijven en personen stelt mij in staat om ook in mijn fotografie snel tot de kern van het verhaal te komen.
Mijn opleiding tot vakfotograaf heb ik gevolgd aan de Fotovakschool in Apeldoorn. Tevens ben ik afgestudeerd als energie- en milieukundige (Universiteit Groningen) en als NLP master-practitioner (IEP Nijmegen).